BORTTAGNING AV FÖDELSEMÄRKEN

OM BEHANDLING

OBS! Har du födelsemärken som växer, kliar, ändrar form eller färg ska du snarast kontakta din hudläkare.

Födelsemärken, åldersfläckar och solskador är mycket vanliga och kan skapa oro för många, men är i de flesta fall helt ofarliga. Det innebär dock inte att de inte kan vara en källa till både irritation och försämrad självkänsla; om märkena sitter i ansiktet eller på ett ställe där de blir irriterade av till exempel kläder kan de orsaka en hel del problem – men det finns saker du kan göra!

Beroende på vilken slags märke det är och var det sitter ser behandlingsalternativen olika ut. Därför får du först träffa en av våra experter för en konsultation om vilken slags behandling som är lämplig för just dig.

Många hudförändringar, såsom exempelvis vårtor, åldersfläckar, milier eller skin tags kan enkelt och snabbt åtgärdas med kryoterapi – en metod där man fryser bort och avlägsnar hudförändringen utan att skada omliggande vävnad. Kryoterapi gör inte ont – i samband med behandlingen kan en lätt stickande känsla uppstå och efter behandlingen kan området hetta lite, men detta går oftast snabbt över. Det är ett både effektivt och säkert sätt att ta bort oönskade hudförändringar.

Ett annat alternativ för att hantera dina märken och pigmenteringar är diatermi, som betyder ”genom värme”. Kortfattat är diatermi kryoterapins motsats – vävnaden bränns bort med en mild elström som leds via en liten nål eller ett pennliknande instrument. Värmen koagulerar de underliggande kärlen, varpå blodflödet blockeras.Under dagarna efter behandling kan huden uppvisa en liten rodnad, men diatermi är en säker och väl beprövad metod med många användningsområden.

Något att tänka på efter att du har tagit bort ett födelsemärke eller en pigmentförändring är att huden runt området är lite extra känslig under de kommande veckorna. Det är alltså bra att använda en solskyddsprodukt med hög SPF och att inte glömma att återfukta huden regelbundet. Använder du ett ordentligt solskydd reducerar du också risken för att pigmentförändringen kommer tillbaka.

Om du undrar något kring våra behandlingsalternativ eller om du har frågor kring din efterbehandling är du mer än välkommen att höra av dig till oss – vår skickliga och erfarna personal svarar gärna på dina frågor!

PRISER

GALLERI