ÅDERNÄT BEHANDLING

OM BEHANDLING

Spindelnät eller ådernät på benen, det vill säga små ytliga vidgade blodkärl i huden behandlas med injektioner av en lösning som sprutas in i det missfärgade kärlet och förstör cellerna i venväggen.

Detta leder till att kärlet skrumpnar och förvandlas till bindväv, innan missfärgningarna till slut försvinner. Till en början blir ådernäten mer framträdande. Kärlet blir rött, sedan blått som övergår i brunt, innan det slutligen bleks inom sex till åtta veckor.

Man kan använda stödstrumpor eller strumpbyxor som kompression en till två veckor efter behandlingen. Vi avråder från kraftfull motion och från bastubad i 4-5 dagar efter behandlingen av ådernät.

Behandlingen är skonsam, förutom det lilla sticket som görs i huden. Nålen är liten och fin så de flesta upplever inget speciellt obehag.

Hur många behandlingar som behövs är individuellt, men man brukar räkna med mellan en och fyra stycken, med fyra till sex veckors mellanrum.

Ibland kan det både finnas ytliga ådernät och djupare liggande åderbråck, som är en utvidgning av venerna. Då bör åderbråcken åtgärdas med ett kirurgiskt ingrepp innan behandlingen av ådernäten.

PRISER