HIFU

OM BEHANDLING

The Lunchtime Facelift

HIFU (högintensivt fokuserat ultraljud) är en relativt ny behandlingsform som används för att skapa en föryngrande effekt på huden. Rätt utförd leder den till fastare och smidigare hud med ökad lyster och piggare hudton, såväl som tydligt förbättrad elasticitet.

Behandlingen kallas ibland för “The Lunchtime Facelift”; eftersom den är både snabb och säker kan du i många fall gå tillbaka till jobbet direkt efter! Det fokuserade ultraljudet stimulerar din egen kollagenproduktion, vilket medför en lyftande och åtstramande effekt av huden i till exempel ansiktet, halsen och på kroppen.

Resultatet blir både minskade porer och färre rynkor och fina linjer – HIFU är alltså ett bra, långvarigt alternativ till fillers. HIFU har i flera kliniska studier bevisats vara ett mycket säkert och effektivt sätt att få ett resultat som liknar en ansiktslyftning, fast på ett nästintill smärtfritt och icke-kirurgiskt vis.

Det högintensiva ultraljudet skiljer sig från vad din läkare använder vid medicinska behandlingar. Istället använder HIFU högintensiva energivågor för att påverka hudtemperaturen och kan därför nå det allra djupaste hudlagret – SMAS – vilket är det lager som finns mellan din muskelvävnad och hudens fettlager.

Då värmen når vävnaden drar kollagenfibrerna ihop sig, så att huden uppmuntras att producera nytt kollagen. Eftersom ultraljudet riktas in under huden riskerar du nästan ingen påverkan på de yttre hudlagren, så du slipper ägna tid åt en lång läkningsprocess!

Behandlingen är särskilt lämplig för personer över 30, vars hud har börjat bli slappare och glåmigare. Många väljer att behandla till exempel området runt ögon och ögonbryn eller munnen och hakan, för att få en tydligare käklinje, men HIFU är lika effektivt på andra områden.

Några exempel på estetiska effekter du kan få av HIFU är:
– färre rynkor
– fastare hud under hakan och på halsen
– ett lyft av kinder, ögonbryn och ögonlock
– mer konturerad käklinje
– slätare hud med mindre porer

Du får ett märkbart resultat efter bara sex veckor och efter cirka nio-tolv veckor ser du maximal effekt. Resultatet håller omkring tolv månader, vilket gör HIFU till ett självklart val för långvarig hudföryngring. Självklart använder vi på Fillers Institute de senaste HIFU- teknikerna och -produkterna för att du ska få bästa möjliga resultat på säkrast möjliga vis.

PRISER

GALLERI