Botox Jordbro

Botox Jordbro

Botox Jordbro, Botox är en förkortning på proteinsubstansen botulinumtoxin Typ A.

Botulinumtoxin är alltid det föredragna valet för behandling av rynkor i den övre delen av ansiktet. Det är också möjligt att göra ett diskret ögonbrynslyft med botulinumtoxin.Boka tidKONTAKTA OSS

Effekten sker efter 3-12 dagar och försvinner i regel efter tre till sex månader. Resultatet skall se naturligt ut och inte begränsa mimiken.

Om effekten är otillräcklig eller resultatet asymmetrisk, kan vi göra en ‘touch-up’-behandling efter 14 dagar. Detta ingår i priset.

INFÖR EN BEHANDLING

Om Du äter läkemedel eller har någon bakomliggande sjukdom är det bra att informera oss om det på konsultationen. Det kan ibland påverka behandlingsmöjligheterna och behandlingsresultatet. Under tiden man är gravid eller ammar utför vi inga behandlingar.

Effekten av behandlingen ses först efter 3-12 dagar och varar i genomsnitt 3-4 månader.

Botox blockerar signalöverföring mellan nerv och muskel och reducerar/eliminerar på så vis muskelns förmåga till kontraktion (sammandragning).

Sticken känns så små och närmast obetydliga. Det känns som ett litet myggstick.

Behandlingen tar i regel ca 15 min och man kan återgå direkt till sina dagliga göromål. Man skall inte gnida eller massera det behandlade området då det kan medföra att Botox sprider sig till närliggande muskler, som då blir påverkade av behandlingen.

Effekten sitter i regel mellan 3 till 6 månader. Den varar längre och längre för varje behandling man genomgår.

Svettbehandling

I vissa fall förekommer en lätt rodnad och ömhet på platsen för injektionsställen. Huvudvärk kan uppstå 1-2 dagar efter behandling av pannan och är av snabbt övergående karaktär.

En viss känsla av tyngd över ögonlocken kan inträffa och är vanligare hos äldre och särskilt hos individer med väldigt livlig mimik och breda pannveck. Värt att nämna är att Botox i händerna på erfaren specialistläkare, är en av de säkraste metoderna för hudföryngring idag.

Överproduktionen av svett kan drabba armhålor, handflator eller fotsulor. Tillståndet som inte är ovanligt påverkar oftast ens vardag på ett eller annat sätt och orsakar i många fall betydande nedsättning av ens sociala umgänge och i några fall även en inskränkning i ens arbetsuppgifter.

Effekten av en behandling kvarstår mellan 6-12 månader.

Botox är ett läkemedel som har använts i decennier inom neurologi och ögonsjukdomar för behandling av lokala kramp- och muskelspänningstillstånd i ex. ansiktets och nackens muskler.

De senaste 10-15 åren har Botox använts för reduktion av ansiktsrynkor orsakade av muskelsammandragningar samt för behandling av onormal svettning, sk hyperhidros.

När vi blir äldre är det vanligt att rynkor i ansiktet blir mer framträdande. När man rynkar pannan, skrattar, blir arg eller koncentrerar sig, så spänns ansiktsmusklerna och eftersom huden förlorar sin elasticitet ju äldre man blir, blir därmed rynkorna mer synliga.

Rynkor är en del av åldrandet och kan ofta vara vackert. Dock är inte alla rynkor önskade. Vissa rynkor i pannan eller runt ögonen kan göra att man ser arg, sur eller trött ut, fast man inte är det.

I dessa fall, då rynkor bidrar till att ens utseende inte speglar hur man mår eller känner sig, kan en behandling med Botox vara effektiv mot rynkor.

Botox Jordbro

Var god, dela detta:

Läs mer: