Vad är Skinbooster?

Skinbooster är en unik behandling som återfuktar huden på djupet, återskapar naturlig lyster, elasticitet samt reducerar rynkor och fina linjer. Vid en Skinbooster behandling används en unikt framtagen hyaluronsyra som stannar och verkar aktivt i kroppen betydligt längre än vad kroppsegen hyaluronsyraa gör.

Hyaluronsyra är en naturlig sockermolekyl som finns i huden och som har den unika egenskapen att binda vatten vilket resulterar i en djup och långvarig naturlig återfuktning.

Ålder, stress, hormoniell obalans (efter förlossning/klimakteriet) liksom sol, rökning och ohälsosam livsstil är faktorer som påverkar åldrande av huden. Med tiden blir rynkor synliga och huden får ojämna förändringar och känns trött och glåmig.

Alla dessa förändringar skapar mörka partier i ansiktet och huden förlorar sin lyster och blir torr, tunn och känslig. En av de huvudsakliga orsakerna till detta är att hyaluronsyran minskar.

Hyaluronsyra är en viktig hudkomponent. Den är som en svamp som suger åt sig vatten och håller huden återfuktad och hälsosam. Det är en effektiv hudföryngring som återskapar mjukhet och fyllighet i huden.

Behandlingsområden?

Skinbooster behandling passar dig som har små rynkor/ fina linjer samt som önskar att återfå spänst, lyster och stuns i huden. De vanligaste områdena som behandlas inkluderar:

  • Helt ansikte
  • Händer
  • Dekolletage
  • Hals
  • Acneärr
  • Läppar
  • Hur utförs behandlingen?
  • Medlet administreras genom ett flertal små injektioner ned i huden.

Hur lång tid tar behandlingen?

Med förberedelser och ifyllnad av hälsodeklaration beräknas behandlingen ta 30 min. Själva ingreppet tar ca 10 min.

När ser man resultat?

Resultatet ser man 7-14 dagar efter behandlingen då rodnad har hunnit lägga sig.

Hur många behandlingar behövs?

2-3 gånger per år beroende på hudtyp och torrhets tecken.

Hur länge varar resultatet?

Resultatet varar i ca 6-12 månader. Man kan behöva upprepa behandlingen i samband med säsongs ändring (tex vår och höst) för att kontinuerligt fukta och förbättra huden.

Var god, dela detta:

Läs mer: