6 gratis tips för en glänsande och frisk hy över hela sommaren

”Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor. Du nalkas, ljuva sommar, då gräs och gröda gror. Med blid och livlig värma till allt som varit dött, sig solens strålar närma, och allt blir återfött.”

Som vår sommarvisa väl yttrar så är den härligaste perioden i vårt land nu kommen.

Vi på Fillers Institute är glada att kunna ge några tips som med enkla gratis medel kan förbereda dig för den härligaste perioden som står på gläntan.

6 gratis tips för en glänsande och frisk hy över hela sommaren

1. Undvik så mycket socker som möjligt,  som vi redan vet är socker tillsammans med andra produkter den största vovven till många av våra hälsorisker.

Socker förutom att vara orsaken till viktuppgång, diabetes, hjärt och kärlsjukdomar.

Så kan socker även påverka hormonerna som reglerar insulinet, och orsakar inflammatoriska processer i vår kropp.

Detta bygger upp enzymer som förstör collagen och elasticiteten i huden som förorsakar uttorkning och i sin tur rynkor.Även Andra åkommor som förvärras av de processer vi nämner ovan kan vara Acne och rosacea. Så se upp för sockret!

2. Glöm inte kosttillskotten som innehåller vitaminer, mineraler och antioxidanterna, en varierande kost är att föredra.

Men som vi redan vet så får vi inte i oss tillräcklig med näringsämnen genom vår vardagliga kost.

3. Vatten, vatten och mera vatten “Hydration is a key factor,”  ja vi alla har hört det! Men kan vi få nog av detta?.Vatten bidrar till att hålla fuktigheten i huden i balans,  då huden bygger på 65 % vatten så kan inte huden tillåtas uttorkas.Gifter och andra orenheter sköljs bort genom utsöndringen och flödet genom vatten intag. Glöm inte vatten flaskan!

4. Glöm inte kvällsrutinerna  genom rengöringen och dina favorit fuktgivande krämer.

5. Ge dina produkter tid att verka och visa sin fulla potential, vår hud behöver minst 8 veckor för återhämtning och förnyelse av celler vilket behövs då nya produkter läggs på.

Så var inte allt för snabb med att byta produkter som du inte tycker verka fungera, ge de en ordentlig chans!

6. Använd solskydd!  Och framför allt det rätta solskyddet anpassad för just din hy, på marknaden finns det ett dussintal produkter med god marknadsföring, men det behöver inte betyda att de är just rätt för dig.Prata med experter som känner din hud och som du har förtroende för och låt dig inte luras av väl utformade marknadsföringsknep.Mycket av make up produkterna sägs innehålla mycket av solskyddet men faktum är att solskyddet tillsammans med andra ingredienser kan slå ut varandra. 

Så glöm för gudsskuld inte din vardagliga solskydd!

Fillersinstitute med sitt stora nätverk världen över och tillsammans med professionella inom dermatologi(hud vetenskapen) är alltid i framkanten av nya forskningsrön och produkter med kunden i centrum.

Vi marknadsför inte enbart för att öka vårt företags effektivitet utan även för att utveckla god etisk sed inom Dermatologin.

Tveka inte att ifrågasätta dina produkter och njut av din kropp och sinne denna sommar, för glöm inte.

Din kropp är din sköld och den är bara din.

Och du har bara ett! Och denna är den största organen i vår heliga kropp: glänsande och frisk hy.

6 gratis tips för en glänsande och frisk hy över hela sommaren. Vill du bli fin före sommaren bör du redan nu passa på att boka en behandling!

Var god, dela detta:

Läs mer: