SOMMARFINA BEN!

Kärlbristningar, kärlspindlar eller ådernät som de också kallas är små kärl/vener som ligger så ytligt att de syns genom huden och har normalt sett en röd eller blåviolett nyans.

De beror på en ärftlig benägenhet. Ofta får man de första ådernäten i samband med en graviditet.

De kallas också telangiektasier, och behöver inte ha något samband med åderbråck. Dessa kärl finns primärt i ansiktet eller på benen, men kan även förekomma på andra områden av kroppen.

Störande ytliga ådernätt eller kärlbristningar kan vara till kosmetiskt besvär och vilket också är skälet att väldigt många vill ta bort sina ytliga blodkärl.

Behandlingen, så kallad Sklerosering innebär att en injektionsvätska med “hydroxipolyetoxidode” injiceras i blodkärlet och påverkar blodkärlets insidor så att dessa efter inflammationen läker samman och blod inte längre flyter genom kärlet. Det gör att kärlen klibbar ihop sig, ofta kan man då se hela nystan av små kärl blekna och bli blodfria.

Till en början blir ådernäten mer framträdande. Kärlet blir rött, sedan blått som övergår i brunt, innan det slutligen bleks inom sex till åtta veckor.

SOMMARFINA BEN ** Vill du bli fin före sommaren bör du redan nu passa på att boka en behandling! ** SOMMARFINA BEN!

Var god, dela detta:

Läs mer: